De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Ovenschotel met courgettes, gehakt en aardappelen

Ingrediënten

  • 3  courgettes (in blokjes gesneden)
  • 750 gram champignons (in schijfjes gesneden)
  • 1 kilogram aardappelen (geschild en in blokjes gesneden)
  • 2  uien (fijngesnipperd)
  • 750 gram gemengd gehakt
  • 75 gram boter
  • 3⁄4 liter melk
  • 200 gram emmentaler kaas (geraspt)
  • 1  blokje groentenbouillon
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Kook de aardappelblokjes beetgaar.
  3. Verhit de boter in de wok en roerbak de ui, de courgettes en de champignons gedurende een 5-tal minuten.
  4. Smelt een weinig boter en bak het gehakt rul. Kruid met peper en zout.
  5. Smelt 50 g boter en roer er de bloem door. Voeg het verkruimeld bouillonblokje toe. Giet al roerend de melk erbij tot de saus voldoende is ingedikt. Kruid met peper en zout.
  6. Schep het gehakt in een ovenschotel en strijk glad, voeg de aardappelen en de groenten toe.
  7. Overgiet met de bechamelsaus en bestrooi met de geraspte kaas.
  8. Zet gedurende 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.