De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Ovenschotel met courgette en gehakt

Ingrediënten

  • 1 1⁄2 kilogram aardappelen (geschild en in stukjes)
  • boter
  • 2  uien, fijngesnipperd
  • 3  courgetten (in blokjes)
  • 750 gram champignons, in plakjes
  • 750 gram gemengd gehakt
  • 1  groentebouillonblokje
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 liter melk
  • 200 gram geraspte emmenthaler
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Kook de aardappelen gaar. Giet af en pureer.
  3. Verhit een klontje boter in de wok en roerbak de ui en de stukjes courgette en champignon.
  4. Smelt boter in een pan en bak het gehakt rul. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Smelt boter en roer de bloem erdoor samen met het verkruimeld bouillonblokje.
  6. Giet de melk erbij, blijf roeren tot de saus voldoende is ingedikt.
  7. Schep het gehakt in een ovenschotel. Voeg de aardappelpuree en de groenten toe.
  8. Strijk glad.
  9. Overgiet met de bechamelsaus en bestrooi met de kaas.
  10. Zet een 30-tal minuten in de voorverwarmde oven.