De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Omelet garnaal met tomaten en champignons

Ingrediënten

  • 1  klontje alpro soya bakken en braden
  • 100 gram champignons (in schijfjes)
  • 1  sjalotje (fijngesnipperd)
  • 4  eieren
  • 100 milliliters room (Campina extra light)
  • 50 gram gemalen kaas
  • 2 eetlepels bieslook (fijngesnipperd)
  • 200 gram grijze gepelde garnalen (Alvo)
  • 2  tomaten * (in kleine blokjes gesneden)
  • peper en zout
  • 400 gram angelus camusettes épeautre bio

Instructies

  1. * Emondeer de tomaten vooraleer je ze in blokjes snijdt: snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in, leg ze daarna gedurende 15 seconden in kokend water en laat ze schrikken in ijskoud water.
  2. Verhit de boter in een pan en bak hierin de champignons aan. Kruid met peper en zout en voeg de sjalot toe. Laat nog even verder bakken.
  3. Roer de eieren los en voeg de room toe. Kruid met peper en zout en voeg ook de gemalen kaas toe.
  4. Roer het eiermengsel onder de warme champignons. Voeg een beetje bieslook toe. Roer los.
  5. Leg de garnalen, de tomatenblokjes en de rest van de bieslook erop. Laat verder bakken.
  6. Serveer met brood.