De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Noedels met kip en Chinese kool

Ingrediënten

  • 300 gram rijstnoedels
  • 2  kippenwitten
  • 1  kleine chinese kool in snippers gesneden (of 2 paksoi)
  • 3  lente-uitjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 koffielepel sesamolie
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 snufje peper en zeezout

Instructies

  1. Snijd het kippenwit in sneetjes van een halve cm.
  2. Kook de Chinese noedels zoals op de verpakking staat aangegeven. Houd de noedels apart.
  3. Zet een wok op het vuur. Giet de arachideolie in de wok wanneer deze heel heet is.
  4. Doe het kippenvlees in de wok wanneer de olie begint te dampen. Bak al roerend gedurende 2 minuten op zeer hoog vuur.
  5. Voeg de Chinese kool toe. Bak nog verder op datzelfde vuur en roer goed gedurende 2 minuten.
  6. Giet de kippenbouillon in de wok. Breng aan de kook en zet het vuur lager.
  7. Voeg de noedels toe. Meng en laat 3 minuten zacht pruttelen.
  8. Voeg de sojasaus, sesamolie en de fijn gesnipperde lenteui met loof toe. Meng en serveer.
  9. Tip: wie van een smeuïge Chinese saus houdt, kan de saus even binden met een klein beetje maïszetmeel dat opgelost is in koude kippenbouillon.

Serveer de juiste wijn!

Bij dit recept serveer je b.v. deze wijn(-en):

Henri Ehrhart Pinot Gris cuvee grande réserve 2013

Wit,
Frankrijk, Elzas