De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Moussaka

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1  ui (fijngesneden)
  • 2 teentjes knofloof (fijngesneden)
  • 1 eetlepel provençaalse kruiden
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 blik gepelde tomaten
  • zout
  • 2  aubergines
  • 3  aardappelen (groot)
  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 6 deciliters melk
  • 3  eieren
  • 100 gram geraspte kaas

Instructies

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan. Fruit de ui glazig. Voeg de knoflook, de Provençaalse kruiden en het vlees toe. Roerbak tot het vlees mooi is aangebakken.
  2. Voeg de tomatenpuree, de gepelde tomaten en de kaneel toe. Laat 1 uur sudderen.
  3. Snij de aubergines in plakken en bestrijk ze met olijfolie. Gril ze gaar in een grillpan.
  4. Snij de aardappelen in plakken en kook ze kort voor. Laat uitlekken.
  5. Maak de béchamelsaus: smelt de boter, voeg de bloem toe en roer goed. Voeg beetje bij beetje, goed roerend, de melk toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat inkoken tot een mooi gebonden saus.
  6. Maak nu laagjes in een ovenschaal: vleessaus, aubergines, aardappelen. Eindig met de béchamelsaus en bestrooi met de geraspte kaas.
  7. Zet 45 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven.