De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Mini-scheurbroodjes met mozzarella

Ingrediënten

  • 125 milliliters volle melk
  • 20 gram boter
  • 35 gram honing
  • 1 theelepel gedroogde gist
  • 1  ei
  • 1⁄2 theelepel zout
  • 200 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1  bolletje mozzarella, in stukjes gesneden
  • enkele eetlepels geraspte parmezaan

Instructies

  1. Verwarm de melk tot ze net niet kookt. Haal van het vuur en voeg de boter toe.
  2. Voeg ook de honing toe. Giet dit mengsel in een mengkom en laat lauw worden.
  3. Doe de gist erbij. Roer door het mengsel en laat dan 10 minuten staan. Voeg het ei en het zout toe. Kneed met de mixer (deeghaak) op lage snelheid.
  4. Voeg beetje bij beetje de bloem toe.
  5. Mix tot alles gemengd is en het deeg loskomt van de randen, maar niet langer.
  6. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat 2 uur rijzen op een warme plek.
  7. Haal het deeg uit de kom en verdeel het in ± 12 gelijke delen. Rol er balletjes van en plaats ze op een met bakpapier beklede plaat, op ± 5 cm van elkaar. Dek opnieuw af met de theedoek en laat nog eens 45 minuten rijzen.
  8. Nu kun je je scheurbrood bereiden. Smelt de boter in een pannetje met het knoflookpoeder en de oregano. Beboter een ronde ovenschaal. Haal elk bolletje deeg door de gesmolten boter en plaats in de ovenschaal. Giet de rest van de boter over de bolletjes.
  9. Steek tussen de bolletjes de stukjes mozzarella en bestrooi met de Parmezaan.
  10. Zet de ovenschaal 20 à 25 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
  11. Serveer lauwwarm.