De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Macaroni met bloemkool, spekjes en kaassaus

Ingrediënten

  • 200 gram breughelspek (dun gesneden)
  • 500 gram macaroni (Soubry)
  • 1  bloemkool (in roosjes verdeeld)
  • 1  boter (klont)
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 milliliters melk
  • 150 gram brugge oud (geraspt)
  • peper en zout
  • paneermeel

Instructies

  1. Zet de ovengrill aan.
  2. Beleg een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover het Breydelspek.
  3. Gril het spek tot het mooi krokant is. Laat afkoelen op keukenpapier. Snij in reepjes.
  4. Kook de macaroni volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Voeg de bloemkoolroosjes gedurende de laatste zes minuten toe. Giet af en houd een pollepel van het kookvocht apart.
  5. Maak een kaassaus: smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer tot een mooie roux. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Blijf roeren en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en voeg de helft van de geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper en zout. Verhit tot de kaas volledig gesmolten is.
  6. Giet de kaassaus, samen met het kookvocht bij de macaroni en de bloemkool. Meng goed. Voeg de reepjes Breydelspek voorzichtig toe.
  7. Schep in een ovenschotel en bestrooi met paneermeel en de rest van de geraspte kaas.
  8. Zet gedurende 10 minuten onder de ovengrill of tot de toplaag mooi krokant kleurt.