De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Luxueuze paella

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 100 gram chorizo, fijngesneden
  • 4  kippendijfilets, in hapklare stukken gesneden
  • peper en zout
  • 2  uien, fijngesneden
  • 1  venkel, fijngesneden
  • 2  takjes rozemarijn, fijngesneden
  • 1  rode paprika, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3  vleestomaten, in blokjes gesneden
  • 2  kopjes paellarijst
  • 125 gram groene boontjes, kort voorgekookt
  • 1  kopje diepvrieserwten
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2  porties saffraanpoeder
  • 250 gram mosselen
  • 150 gram inktvisringen, uit de diepvries
  • 250 gram scampi’s, gepeld en ontdarmd
  • 1 bosje bladpeterselie, fijngesneden
  • 2  citroenen, gehalveerd

Instructies

  1. Zet een paellapan (of een grote braadpan) op het vuur. Giet er een scheutje olijfolie in en voeg de chorizo toe. Laat zachtjes opwarmen en bak de chorizo krokant. Schep met een schuimspaan uit de pan en hou apart in een kommetje.
  2. Bak nu de kippendijfilets goudbruin aan beide kanten (het vlees hoeft niet gaar te zijn). Breng goed op smaak met peper en zout. Schep uit de pan en hou apart.
  3. Schep de uien, de venkel en de rozemarijn in de pan en roerbak glazig. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe. Voeg de paprikablokjes toe. Bak totdat ze zacht zijn. Voeg de knoflook en de blokjes tomaat toe. Laat alles mooi inkoken, tot het groentemengsel niet meer vochtig is. Voeg hierbij de paellarijst, de boontjes en de erwten. Roer goed.
  4. Voeg de chorizo en de kip terug toe aan de rijst.
  5. Breng de kippenbouillon aan de kook met het saffraanpoeder. Giet over de rijst. Roer goed en zorg dan dat alle rijst onder bouillon staat.
  6. Leg de mosselen, de inktvisringen en de scampi’s op de rijst. Nu mag je niet meer roeren. Laat zachtjes pruttelend garen totdat alle bouillon is opgenomen door de rijst. Check of de rijst gaar is, voeg eventueel nog een beetje extra water of bouillon toe en laat nog even verder garen. Haal van het vuur en bedek met een schone theedoek. Laat 10 minuten staan. Werk af met bladpeterselie en citroen.