De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Lasagne met ricotta, spinazie en zalm

Ingrediënten

  • 1  ui (fijngesnipperd)
  • 400 gram bladspinazie
  • 250 gram galbani ricotta
  • 100 gram brugge oud (geraspt)
  • 540 gram fisker daily atlantische zalm (laat ontdooien. Bereid de zalm op voorhand in de oven*)
  • de cecco lasagne
  • 100 milligrammen melk
  • 2  tomaten (in plakjes)
  • olijfolie
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Instructies

  1. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de ui.
  2. Voeg de spinazie toe en laat op hoog vuur slinken. Giet het overtollige vocht weg.
  3. Schep de helft van de ricotta en de helft van de gemalen kaas door de spinazie.
  4. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Leg in een ovenschaal een laag spinazie, zalm en lasagne. Eindig met lasagne.
  6. Klop de rest van de ricotta los met de melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Giet over de lasagne.
  8. Leg de tomatenplakjes op de lasagne. Bestrooi met de rest van de gemalen kaas.
  9. Bak de lasagne gedurende 40 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven.
  10. *Schik de stukken zalm in een ovenschaal. Overgiet met olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet gedurende 25 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven. Verdeel de zalm met een vork in kleine stukjes.