De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Lasagne bolognese

Ingrediënten

  • 400 gram kalfsgehakt
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1  rode paprika
  • 250 gram champignons
  • 2  uien
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 deciliters gevogeltebouillon
  • 1 deciliter olijfolie
  • peper, zout en cayennepeper
  • 80 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 1⁄2 liter melk
  • 1⁄2 liter room
  • peper, zout en muskaatnoot
  • 250 gram lasagnabladeren
  • 1 nootje malse boter
  • 8 sneden gekookte hesp
  • 120 gram gemalen kaas

Instructies

  1. Voor de bolognesesaus
  2. Reinig en pel de groenten (uien, look, paddenstoelen, tomaten, paprika). Snij de uien en de look in kleine blokjes. Snij de paddenstoelen in plakjes. Pel de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de paprikaschillen in korte reepjes.
  3. Kleur het gehakt in hete olijfolie, voeg uien en look toe en stoof ze glazig. Voeg nu champignons, tomatenpuree, tomatenblokjes en gevogeltebouillon toe. Kruid met peper, cayennepeper en eventueel zout. Laat de saus een uurtje sudderen en roer op het einde de paprika onder de kokende saus.
  4. Voor de bechamelsaus
  5. Meng boter en bloem op een zacht vuur tot een roux. Voeg melk toe, kruid met peper, zout en muskaatnoot en breng aan de kook. Kook enkele minuten tot een mooi gebonden saus. Duw ze door een zeef en voeg de room toe.
  6. Voor de lasagne
  7. Dompel de lasagnebladen één minuut in kokend gezouten water.
  8. Bestrijk een ovenschaal met boter en schik een laag lasagnebladen op de bodem. Lepel hierop een laag bolognaisesaus, bedek met een schel hesp en lepel er een laag bechamelsaus over. Herhaal dit tweemaal en eindig met een laag bechamelsaus. Laat enkele minuten rusten en bestrooi met gemalen kaas.
  9. Gaar de lasagne 45 minuten in een oven op 170 °C. Verdeel in porties en serveer.