De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Lamskroontje met persillade

Ingrediënten

  • 2  kleine lamskroontjes van 6 koteletjes
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels fijn gehakte peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 scheutjes olijfolie
  • 1  klontje boter
  • peper en zout

Instructies

  1. Bak de ingepeperde lamskroontjes op hoog vuur in wat olijfolie en boter tot het vlees aan alle kanten een mooie bruine kleur heeft.
  2. Schuif de carrés in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 220 °C. Laat het vlees 15 minuten bakken.
  3. Meng een scheut olijfolie met het paneermeel, de peterselie, de geperste knoflook, peper en zout tot een dikke pap.
  4. Haal het vlees uit de oven en laat 5 minuten rusten onder een vel alumiumfolie.
  5. Giet een scheut water in de braadslee van de lamskroontjes. Schraap over de bodem en laat de saus wat inkoken.
  6. Bestrijk de lamskronen met de persillade. Laat ze vlug onder de hete grill een lichtbruin korstje krijgen.
  7. Versnij de kroontjes tot koteletjes en leg deze op een zeer warme serveerschotel. Doe de kruimels van de persillade, die tijdens het snijden ontstaan zijn, in de saus. Klop met een garde tot de kruimels oplossen. Werk deze tot slot nog even op met en klontje boter. Giet de saus over het vlees.
  8. Tip: serveer een heerlijk aardappelgratin en fijne tuinboontjes bij het vlees.