De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Lamscurry met aubergines

Ingrediënten

  • 1 kilogram lamsschouder (in blokjes gesneden)
  • 2 eetlepels bloem
  • 1  mooie aubergine
  • 1  ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1  stuk verse gember (2 cm lang)
  • 1 eetlepel zacht currypoeder
  • 1 scheutje olijfolie
  • 3  tomaten
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 snufje zeezout

Instructies

  1. Schil de aubergine. Snijd het vruchtvlees in blokken zo groot als de stukjes lamsvlees. Bak de auberginestukken in zeer weinig olijfolie in een pan met antikleeflaag. Laat langs alle kanten een kleurtje krijgen.
  2. Schil en ontpit de tomaten. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  3. Draai het lamsvlees in de bloem.
  4. Zet een pot met dikke bodem op hoog vuur. Laat er wat olijfolie in warm worden. Bak hierin het lamsvlees tot het langs alle kanten een bruin kleurtje heeft.
  5. Doe de fijngesnipperde ui, de geperste knoflook, het currypoeder en de geraspte gember bij het lamsvlees. Laat nog een minuutje zacht doorbakken.
  6. Overgiet met water tot het vlees onder staat. Roer en breng aan de kook. Voeg de tomaten toe. Zout. Laat 20 minuten zacht sudderen.
  7. Doe de aubergines bij het vlees. Meng en laat nog een half uur sudderen onder deksel.
  8. Werk de stoofpot af met fijn gehakte verse koriander.
  9. Tip: bij dit gerecht hoort natuurlijk rijst.