De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Koude Italiaanse pastasalade

Ingrediënten

  • 500 gram barilla pasta (naar keuze)
  • 80 gram pesto (kant-en-klaar)
  • 1  groene paprika (zaadlijsten verwijderd, in de lengte in 2 gesneden)
  • 1  rode paprika (zaadlijsten verwijderd, in de lengte in 2 gesneden)
  • 1  gele paprika (zaadlijsten verwijderd, in de lengte in 2 gesneden)
  • zongedroogde tomaatjes (in stukjes gesneden)
  • 3  tomaten (in stukjes gesneden)
  • 1  handvol pijnboompitten
  • mayonaise of olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af, spoel af onder koud water en laat uitdampen in een vergiet. Doe de afgekoelde pasta in een kom.
  2. Leg de stukken paprika op een bakplaat en zet 20 minuten onder de grill. Doe ze in een plastic zakje. Ontvel ze wanneer ze zijn afgekoeld en snij ze in kleine stukjes.
  3. Meng de groenten, de pijnboompitten en de pesto onder de pasta.
  4. Voeg wat mayonaise of olijfolie toe voor een smeuïger resultaat. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar afgedekt in de koelkast.