De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Konijn met peperkoek

Ingrediënten

  • 1  klont boter (+ extra)
  • 1  konijn (in stukken)
  • 1  witte ui (in grove stukken)
  • 3 eetlepels bloem
  • 2  flesjes leffe bruin
  • 250 milliliters groentebouillon
  • 3  takjes tijm
  • 3  laurierblaadjes
  • 2 sneden peperkoek
  • mosterd
  • 100 gram excellent gerookt spek ( in reepjes gesneden)
  • 1  chinese kool (in reepjes gesneden)
  • 1 eetlepel siroop
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Verhit de boter in een pan (geschikt voor de oven) en bak de stukken konijn aan alle zijden mooi bruin aan.
  3. Voeg de ui toe.
  4. Bestrooi met de bloem.
  5. Giet het bier en de groentebouillon erbij.
  6. Voeg de tijm en de laurierblaadjes toe.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Laat even koken.
  9. Plaats de pan gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Bestrijk de peperkoek aan een zijde met mosterd.
  11. Leg de peperkoek op de konijn, met de mosterdkant naar beneden.
  12. Zet min. 30 minuten terug in de oven.
  13. Voeg extra water toe als het vocht in de pan vermindert.
  14. Smelt een beetje boter in de wok en bak de spekreepjes aan. Voeg de Chinese kool toe. Kruid met peper.
  15. Haal het konijn uit de oven en voeg de siroop en de balsamicoazijn toe.
  16. Serveer het konijn met de Chinese kool en gekookte aardappelen