De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Kipsalade met primeurs

Ingrediënten

  • 100 gram kropsla
  • 8  jonge loofwortelen
  • 100 gram fijne prinsessenboontjes
  • 100 gram sluimererwten
  • 1  rode ui
  • 2  kippenborsten
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1⁄2  citroen
  • 5 centiliters maagdelijke olijfolie
  • 1 scheutje witte alcoholazijn
  • 1  volle koffielepel lopende honing
  • peper en zout

Instructies

  1. Laat de worteltjes, geschild en in grote stukken gesneden, gedurende een vijftal minuten beetgaar worden in kokend, licht gezouten water. Als ze beetgaar zijn, gieten we ze af en laten we ze afkoelen.
  2. Laat de fijne prinsessenbonen ook gedurende 8 minuten beetgaar worden in hard kokend water zonder deksel op de pot. Spoel ze daarna af met koud water.
  3. Kook de sluimererwten gedurende 4 minuten beetgaar in hard kokend gezouten water. Spoel ze daarna met koud water.
  4. Snij de rode ui in fijne ringen.
  5. Maak een mengeling van olijfolie, honing en een scheutje witte alcoholazijn. Peper en zout. Meng er vervolgens de groenten onder: de wortel, tuinbonen en sluimererwten.
  6. Op het fornuis komt nu een gewone braadpan of een sauteuze. In de pan mag wat olijfolie en daarin bakken we de ingezouten, gepeperde en in paprikapoeder gedraaide kippenwitten tot ze langs alle kanten mooi aangekorst zijn. Giet een piepklein scheutje water in de pan en zet er het deksel op. Laat een 15-tal minuten zacht bakken.
  7. Haal het vlees uit de pan en laat even rusten.
  8. De lege pan gaat echter nog even het vuur op. We deglaceren met een klein beetje citroensap, en met een houten lepel maken we zorgvuldig alle smaakstoffen los die aan de bodem kleven
  9. Verdeel de gewassen kropsla over de borden. Meng er de groenten met vinaigrette onder. Snijd de kippenwitten in dikke schijven en verdeel ze over de salade.
  10. Giet de inhoud van de pan uit over de slaatjes.
  11. Werk af met enkele rode uiringen.
  12. Tip: liefhebbers van gebakken spekblokjes kunnen die moeiteloos ook toevoegen.