De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Kip met kokosmelk en rijst

Ingrediënten

  • 750 gram kippenborsthaasjes
  • 2  rode paprika’s (in stukjes gesneden)
  • 2  tomaten (in blokjes)
  • 200 gram prinsessenboontjes (gekuisd)
  • 1  bakje champignons (in schijfjes)
  • 1  broccoli (in roosjes )
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 blik kokosmelk
  • 250 milliliters bouillon
  • koriander
  • 2  builtjes (basmati)rijst
  • peper en zout

Instructies

  1. Snij de kippenborsthaasjes in de helft.
  2. Giet een scheut olijfolie in een wokpan. Roerbak de stukjes kip in de hete olijfolie. Kruid met peper en zout.
  3. Voeg de groenten toe aan de kip. Laat even meebakken.
  4. Overgiet met de bouillon. Dek af en laat 15 minuten sudderen
  5. Kook ondertussen de rijst in lichtgezouten water.
  6. Roer de kokosmelk voorzichtig door het kip- en groentemengsel. Laat nog enkele minuten sudderen.
  7. Werk af met koriander.
  8. Serveer met rijst.