De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Kip met curry en appel

Ingrediënten

  • 2  builtjes rijst
  • 300 milliliters water
  • 1  kippenbouillonblokje
  • 2  appels
  • 4  kipfilets
  • 2 eetlepels maïszetmeel
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 3 koffielepels currypoeder
  • 400 milliliters kokosmelk
  • peper en zout

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Breng 300 ml water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op.
  3. Verdeel de ongeschilde appels in vier. Verwijder het klokhuis en snij in stukken.
  4. Dep de kipfilets droog met keukenpapier. Snij in blokjes en wentel door het maiszetmeel.
  5. Verhit de helft van de arachideolie in een wokpan en bak de kippenblokjes mooi goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  6. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en voeg de appelstukjes en de currypoeder toe. Roerbak gedurende enkele minuten.
  7. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat gedurende 5 minuten pruttelen.
  8. Voeg de kippenblokjes terug toe en laat op een zacht vuur verder garen.
  9. Serveer met de rijst.