De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Kalkoennootjes met veenbessen en vergeten groenten

Ingrediënten

  • 1 kilogram kalkoennootjes (ontbeende kalkoenbout)
  • peper en zout
  • boter
  • 1  glas rode wijn
  • 2 1⁄2 deciliters lacroix wildfond
  • 1  laurierblad
  • 1  takje tijm
  • een paar eetlepels boni veenbessencompote
  • 4  pastinaakwortels
  • 4  zoete aardappels
  • olijfolie
  • een paar takjes rozemarijn
  • enkele teentjes lichtjes geplette knoflook, nog in de schil

Instructies

  1. Dep de kalkoennootjes droog en breng ze op smaak met peper en zout.
  2. Bak ze mooi aan in boter (gebruik een diepe pan met dikke bodem).
  3. Overgiet met de rode wijn en de wildfond.
  4. Breng op smaak met laurier en tijm. ± 1 uur zachtjes garen.
  5. Voeg de veenbessencompte toe en laat de saus indikken.
  6. Schil de pastinaakwortels en zoete aardappels. Snij in grove stukken en verdeel ze over een bakplaat.
  7. Bedruppel ruim met olijfolie en voeg rozemarijn en knoflook toe.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Zet ± 45 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven.