De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Kabeljauw met een crumble van spek en groene wintergroenten

Ingrediënten

  • 200 gram gezouten ontbijtspek
  • 1  stronk broccoli
  • 500 gram spruiten
  • 1⁄4  savooikool
  • 1 kilogram aardappelen (geschild, in stukjes gesneden en eventueel kort voorgekookt)
  • olijfolie
  • 50 gram panko
  • 1 teentje knofloof
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 4  grote kabeljauwfilets
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg het spek op de bakplaat en laat gedurende 10 minuten krokant bakken in de oven. Haal het spek uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het vet in de bakplaat.
  3. Verdeel de roosjes broccoli, de gehalveerde spruiten, de grofgesneden blaadjes savooikool en de aardappelen erover. Bedruppel met olijfolie en meng alles goed. Breng goed op smaak …
  4. Snij het spek fijn met een groot keukenmes. Meng met de panko, de knoflook, de citroenschil, een scheutje olijfolie, peper en zout.
  5. Haal de bakplaat uit de oven. Leg de kabeljauwfilets op de groenten. Verdeel de crumble over de vis. Bedruppel met olijfolie en zet nog ± 20 minuten in de oven (hoe dikker de vis, hoe langer de gaartijd).