De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Indische curry met kip en boter

Ingrediënten

  • 125 gram volle griekse yoghurt
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1⁄2 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • verse gember (2 cm, geschild en geraspt)
  • 2 teentjes knofloof (geplet)
  • 4  kipfilets (in blokjes gesneden)
  • 50 gram boter
  • 125 gram passata
  • 125 gram kokosroom
  • 1 eetlepel suiker
  • zout (naar smaak)
  • verse koriander
  • 2  naanbroodjes (of pitabroodjes, kant-en-klaar)

Instructies

  1. Meng de Griekse yoghurt in een grote kom met het limoensap, de kurkuma, de garam masala, de cayennepeper, het komijnpoeder, de gember en de knoflook. Voeg de kippenblokjes toe en dek af met plastic folie of een bord. Zet minstens drie uur in de koelkast, en liefst een nacht.
  2. Haal de kom uit de koelkast. Zet een diepe pan op het vuur en smelt hierin de boter. Bak de stukken kip kort aan en overgiet met de passata en de kokosroom. Breng op smaak met suiker en zout. Dek af en laat op een laag vuurt nog een half uurtje sudderen.
  3. Werk af met de koriander en serveer met de naanbroodjes.