De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Indische curry met eieren

Ingrediënten

  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1  snuifje zout
  • 8  hardgekookte, gepelde eieren
  • 2  uien (fijngesneden)
  • een stukje gember (geraspt)
  • 2  teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1  laurierblad
  • 2  groene chilipepers
  • 1  blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1⁄2 liter water
  • verse korianderblaadjes

Instructies

  1. Verhit de arachideolie in een diepe pan. Voeg de kurkuma en een beetje zout toe. Bak hierin de gekookte eieren gedurende 2 à 3 minuten. Haal ze uit de pan.
  2. Fruit de uisnippers, de gember en de knoflook. Voeg het laurierblad en de chilipepers toe.
  3. Roer de tomatenpuree erdoor. Breng op smaak met koriander- en komijnpoeder.
  4. Overgiet met het water en breng aan de kook.
  5. Voeg de eieren opnieuw toe en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Werk af met de korianderblaadjes.