De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Hutsepot met varkensvleesribben

Ingrediënten

  • 250 gram champignons
  • 1  klont boter
  • 1 kilogram varkensvleesribben
  • 700 gram stoof hutsepotgroenten
  • 1⁄2  citroen
  • verse tijm
  • 1 1⁄2 liters kippenbouillon (bereid met Knorr Finesse bouillonblokjes)
  • peper en zout

Instructies

  1. Maak de champignons schoon en snij in stukjes.
  2. Smelt de boter in een stoofpot en schroei de vleesribben langs alle kanten dicht.
  3. Kruid met peper en zout.
  4. Voeg de fijngesneden champigons, de hutsepotgroenten, de halve citroen en de tijm toe.
  5. Zet het vuur lager en laat een 10-tal minuten stoven.
  6. Voeg de kippenbouillon toe en laat onder deksel nog 1 uur pruttelen op een zacht vuur.
  7. Haal de citroen en de tijm uit de stoofpot.
  8. Serveer met puree.