De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Hummus van kikkererwten met pittig gekruid gehakt

Ingrediënten

  • 500 gram gedroogde kikkererwten
  • bicarbonaat
  • enkele eetlepels tahin (sesampasta)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel komijn
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout
  • 250 gram gemengd gekruid gehakt
  • 1⁄2 theelepel cayennepeper
  • verse kruiden
  • olijfolie

Instructies

  1. Week de kikkererwten een nacht in koud water. Laat uitlekken en kook de kikkererwten dan gaar in vers water met een eetlepel bicarbonaat. Normaal zijn de kikkererwten gaar na 1,5 uur (maar check voor de zekerheid, ze moeten echt gaar zijn). Giet af. Hou een kopje kikkererwten apart.
  2. Meng de rest van de kikkererwten met de tahin, de knoflook, het komijnpoeder, het citroensap, peper, zout en een kopje (of meer) water. Mix glad. Is het mengsel te vast? Voeg dan nog een beetje extra water toe. Schep in een schaal.
  3. Bak het gehakt korrelig in olijfolie en breng op smaak met cayennepeper. Schep over de hummus.
  4. Werk af met de rest van kikkererwten, verse kruiden en olijfolie.