De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Homemade ketchup

Ingrediënten

  • 1  rode ui (in blokjes)
  • 1  venkel (in blokjes)
  • 1  stengel selder (fijngesneden)
  • een stukje gember (gepeld en fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (gepeld en in plakjes)
  • 1⁄2  rode spaanse peper (ontpit)
  • olijfolie
  • 1  bosje basilicum
  • 1 eetlepel korianderzaadjes
  • 2  kruidnagels
  • 1 theelepel zwarte peper
  • zout
  • 1 1⁄2 kilogram tomaten
  • 1 blik gepelde tomaten (500g)
  • 2 deciliters rode wijnazijn
  • 70 gram bruine suiker

Instructies

  1. Doe de ui, venkel, selder, gember, knoflook, Spaanse peper, basilicumsteeltjes, korianderzaadjes, kruidnagels, peper en zout in een diepe pan. Overgiet met een flinke scheut olijfolie. Laat 15 minuten aanbakken tot de groenten zacht zijn.
  2. Voeg dan alle tomaten toe en 3,5 dl koud water. Breng aan de kook en laat inkoken tot de helft is verdampt.
  3. Voeg de basilicumblaadjes toe en mix glad.
  4. Druk door een zeef in een propere pan en voeg dan de azijn en de suiker toe. Breng opnieuw aan de kook en laat inkoken tot je de dikte hebt van ketchup. Bewaar in een gesteriliseerde weckpot.
  5. Je kunt de ketchup een half jaar bewaren in de koelkast.