De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Hertenragout

Ingrediënten

  • 1 kilogram hertenragout
  • 1  klont boter
  • 1  ui (fijngesnipperd)
  • 250 gram spekblokjes
  • 250 gram parijse champignons (in stukken)
  • 250 gram boschampignons (in stukken)
  • 1  fles rode wijn
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 milliliters wildfond
  • een flinke scheut rode wijnazijn
  • tijm
  • laurier
  • peper en zout

Instructies

  1. Smelt de boter in een kookpot. Kruid het vlees met peper en zout. Bak het vlees bruin langs alle kanten.
  2. Voeg de fijngesnipperde ui en de spekblokjes toe.
  3. Doe de champignons ook in de pan.
  4. Voeg tijm en laurier toe.
  5. Bestrooi met bloem en bak aan.
  6. Doe de suiker, de fond en de rode wijnazijn erbij.
  7. Blus met de rode wijn. Zet onder water en roer goed.
  8. Laat 1,5 à 2 uur sudderen op een laag vuur.