De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Havermoutpannenkoekjes met frambozen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels kokosolie (+ extra)
  • 200 gram griekse yoghurt
  • 200 gram havermout
  • 2  eieren
  • 3 eetlepels honing (+ extra)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1  snuifje zout
  • 2  bakjes frambozen

Instructies

  1. Mix de kokosolie, de Griekse yoghurt, de havermout (hou twee eetlepels apart), de eieren, de honing, de vanille, het kaneelpoeder, het bakpoeder en het zout in de keukenrobot of blender tot een glad beslag.
  2. Voeg de rest van de havermout en één bakje frambozen toe.
  3. Laat 10 minuten rusten, zonder opnieuw te mixen.
  4. Verhit een beetje kokosolie in een antiaanbakpan (je hoeft geen olie te gebruiken om te bakken, maar het mag wel).
  5. Laat kleine pakjes deeg vallen in de pan en bak ze 3 à 4 minuten, draai om en laat nog 1 à 2 minuten verder bakken. Maak 12 à 16 pannenkoekjes.
  6. Werk af met de rest van de frambozen en de extra honing.