De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Hasselback van pompoen

Ingrediënten

  • 1  butternut
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 120 gram honing
  • 1 eetlepel azijn
  • 10  laurierblaadjes (liefst vers)
  • 50 gram geroosterde amandelen (grofgehakt)
  • peper en zout

Instructies

  1. Snij de butternut middendoor in de lengte en verwijder de zaden met een lepel. Leg de twee helften met de schil naar boven op een bakplaat (met bakpapier). Maak bij elke helft om de halve cm een insnede met een groot mes. Let op, snij niet helemaal tot beneden. Leg als hulpmiddel eventueel aan elke kant een chopstick en snij met je mes tot je de chopsticks raakt. Bedruppel met de olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en zet 1 uur in een op 220 °C voorverwarmde oven. Verwijder de folie en laat nog 20 minuten verder garen.
  2. Doe de honing met de azijn en de laurierblaadjes in een steelpan en breng aan de kook. Laat 4 minuten koken en verdeel dit mengsel over de pompoenhelften.
  3. Verdeel de laurierhelften over de insnijdingen. Laat nog 10 minuten garen.
  4. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de amandelen.