De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Hartige pannenkoeken met witloof, blauwe kaas en bacon

Ingrediënten

  • 1⁄2  hoeveelheid pannenkoekenbeslag (zie basisrecept)
  • boter
  • 8  stronkjes witloof, in de lengte gehalveerd
  • peper en zout
  • 120 gram baconreepjes
  • 200 gram blauwe kaas
  • 1 bosje bieslook, fijngesneden

Instructies

  1. Bak de pannenkoeken.
  2. Bak het witloof in boter tot het rondom rond mooi gekaramelliseerd is. Voeg een beetje water toe aan de pan en doe er een deksel op. Laat op niet te hoog vuur verder garen tot het witloof zacht is. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Bak de baconreepjes.
  4. Beleg elke pannenkoek met witloof, een paar plakjes blauwe kaas, baconreepjes en bieslook.