De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Hartige flensjes met zalm, spinazie en zure room

Ingrediënten

  • 3  eieren
  • 2 1⁄2 deciliters melk
  • 120 gram bloem
  • 1 theelepel bicarbonaat
  • 1 scheutje bruiswater
  • peper en zout
  • arachideolie
  • 250 gram zure room
  • 1  citroen, zeste
  • 120 gram gerookte zalm
  • 1  zakje babyspinazie

Instructies

  1. Mix de eieren met de melk, de bloem, de bicarbonaat, het bruiswater, peper en zout. Bak hiervan ± 8 dunne flensjes, telkens in een scheutje arachideolie. Laat ze afkoelen.
  2. Breng de zure room op smaak met peper, zout en een zeste van citroen. Bestrijk elk flensje met een dunne laag zure room.
  3. Leg hierop een beetje zalm en spinazieblaadjes. Rol op en snij doormidden.
  4. Schik op een schaal.