De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Halloumifrietjes met yoghurtdip en gegrilde perziken

Ingrediënten

  • 3 pakken halloumi (of berloumi)
  • 2  kopjes bloem
  • 2 eetlepels komijn
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • arachideolie
  • 4  perziken
  • olijfolie
  • 200 gram volle griekse yoghurt
  • 1 1⁄2 eetlepels shiracha (pikante saus)
  • 1 bosje koriander
  • 1  rode ui, in dunne ringen

Instructies

  1. Snij de halloumi in frietjes.
  2. Meng in een kom de bloem met het komijn- en het knoflookpoeder. Wentel de halloumifrietjes voorzichtig door dit mengsel.
  3. Giet arachideolie in een pan (een laag van 4 à 5 cm). Verwarm de olie tot 180 °C (gebruik een kerntemperatuurthermometer of check met een stukje brood: als het meteen begint te bakken is de olie heet genoeg).
  4. Frituur de halloumifrietjes in kleine porties en leg ze dan naast elkaar op een schaal. Hou ze warm in de oven.
  5. Verhit intussen ook de grillpan.
  6. Snij de perziken doormidden en verwijder telkens de pit. Bestrijk het snijvlak met olijfolie. Leg de perzikhelften met het snijvlak naar beneden in de grillpan. Laat enkele minuten garen en haal ze uit de pan.
  7. Meng de Griekse yoghurt met de pikante saus.
  8. Serveer met halloumifrieten, de yoghurtdip en de gegrilde perziken.
  9. Werk af met de koriander en de rode ui.