De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Groene aspergesoep

Ingrediënten

  • 1  sjalot, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1  stengel wit van prei, in ringen
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 1  bussel groene asperges
  • 1 bosje basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
  • zonnebloempitten

Instructies

  1. Fruit de sjalot en de knoflook glazig in olijfolie.
  2. Voeg de prei toe en overgiet met de bouillon. Laat 20 minuten pruttelen.
  3. Snij de asperges in stukken en voeg ze toe. Laat 10 minuten mee koken.
  4. Voeg een handje basilicumblaadjes toe en mix de soep. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer met een scheutje olijfolie, zonnebloempitten en nog enkele extra blaadjes basilicum.