De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Groene asperges met rucolapesto

Ingrediënten

  • 500 gram groene asperges
  • olijfolie + extra
  • 100 gram rucola
  • 1 teentje gepelde knoflook
  • 30 gram parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel pijnboompitten, kort geroosterd
  • peper en zout

Instructies

  1. Snij 3 cm van de uiteindes van de groene asperges. Besprenkel ze met olijfolie en wrijf deze goed over de asperges. Verhit een grillpan en gril de asperges in 4 à 5 minuten gaar. Draai ze regelmatig om.
  2. Mix de rucola met de knoflook, de parmezaanse kaas, de pijnboompitjes, een scheut olijfolie, peper en zout.
  3. Meng de asperges met de pesto.