De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Groene asperges met parmezaan

Ingrediënten

  • 2  bundels groene asperges
  • 1  sjalot
  • 2  tomaten
  • 1⁄2  citroen
  • 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte basilicum
  • 5 centiliters zeer goede olijfolie
  • 10  schilfers van parmezaanse kaas
  • peper en zout

Instructies

  1. Snijd de harde uiteinden van de asperges. Schillen is niet nodig. Leg ze in hard kokend gezouten water. Laat 7 minuten koken zonder deksel. Haal de asperges uit de pot en spoel ze onmiddellijk af met koud water tot ze volledig zijn afgekoeld.
  2. Hak de sjalot heel fijn.
  3. Snijd de tomaten in 4. Verwijder de zaden. Versnijd de tomaten in blokjes van een halve centimeter.
  4. Doe de sjalot bij de tomaten. Voeg de gehakte peterselie en de basilicum toe. Overgiet met de olijfolie. Voeg wat sap van de citroen toe. Kruid met peper en zout. Meng alles grondig onder elkaar.
  5. Schik de asperges op een serveerschotel. Lepel de tomatenvinaigrette over de asperges. Bedek de schotel met de Parmezaansnippers en versier met nog wat basilicum- en peterselieblaadjes.
  6. Tip: wie dit gerecht een notige smaak wil verlenen voegt nog wat gebakken pijnboompitten en wat raketsla toe.