De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Griet met shiitake

Ingrediënten

  • 1  griet, met vel (of een jonge tarbot)
  • 1⁄2 deciliter kippenbouillon
  • 1⁄2 deciliter droge witte wijn
  • 3  sjalotten
  • 200 gram shiitake
  • 3 eetlepels platte peterselie, fijngesnipperd
  • 1  stevige klont boter
  • peper en zeezout

Instructies

  1. Hak de sjalotten fijn. Snijd de steeltjes van de paddenstoelen en snijd de shiitake in fijne plakjes
  2. Beboter een grote, platte ovenschotel waarin de vis ruim past. Bestrooi de bodem rijkelijk met de fijngehakte sjalotten.
  3. Leg de vis in zijn geheel in de schotel, met het donkere vel aan de bovenkant. Kruid de vis met peper en zout.
  4. Overgiet de vis met kippenbouillon en witte wijn. Strooi de paddenstoelen kriskras op en naast de vis. Beleg de vis met klontjes boter.
  5. Laat de schotel op het fornuis zo vlug mogelijk aan de kook komen. Schuif de griet dan onmiddellijk in een oven van 240 °C. Laat de vis 20 tot 25 minuten garen.
  6. Haal de vis uit de oven en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie. Serveer.
  7. Tip: serveer met een natuuraardappel of preistoemp.