De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Griekse boerensalade

Ingrediënten

  • 4  tomaten
  • 1⁄2  komkommer
  • 1  gele paprika
  • 6  lente-uitjes
  • 125 gram fetakaas van zeer goede kwaliteit (met een gegarandeerde herkomstbenaming)
  • 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie
  • 20  zwarte olijven
  • 3 eetlepels goede, krachtige olijfolie
  • 1 eetlepel zachte rodewijnazijn
  • 1 snufje peper en zeezout

Instructies

  1. Schil de komkommer met een schilmesje en snijd hem in de lengte in vier. Snijd met een mesje het pittige hart uit de komkommerstukken. Het vruchtvlees snij je vervolgens in fijne schijfjes. Leg de komkommer op een slaschotel en bestrooi met wat fijn zeezout. Meng.
  2. Was de rijpe tomaten en snijd ze met schil en pitten in blokjes van 2 cm. Doe de tomaten bij de komkommer.
  3. Was de paprika en snijd hem in vier. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snijd dan de paprika in fijne reepjes. Doe ze bij de tomaten en komkommer. Meng.
  4. Maak de lente-uitjes schoon. Snijd ze, het groen inbegrepen, in kleine ringetjes. Meng de ui door de salade.
  5. Overgiet de salade met olijfolie en wijnazijn. Kruid met peper en zout en meng de salade grondig.
  6. Snijd de fetakaas in kleine blokjes en strooi deze uit over de salade.
  7. Bestrooi de salade met fijngehakte peterselie. Verdeel er dan de olijven over.
  8. Tip: Mag het wat meer kruidig? Voeg dan een koffielepel oregano toe aan de peterselie.