De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Gratin van knolselder en Wijndale kaas

Ingrediënten

  • 1  knolselder (schillen en in dunne schijfjes snijden)
  • 250 gram champignons (in schijfjes)
  • 1 eetlepel tijm (gedroogd)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kilogram aardappelen (geschild en in stukken gesneden)
  • flinke scheut melk
  • 1  klontje boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 150 gram wijnendale kaas (in schijfjes)

Instructies

  1. Kook de schijfjes knolselder gedurende 5 minuten in lichtgezouten water. Giet af en spoel met koud water.
  2. Verhit de olijfolie en stoof hierin de champignons op middelhoog vuur. Kruid met de tijm.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Kook de aardappelen gaar en bereid een aardappelpuree.
  5. Vet een ovenschaal in.
  6. Maak laagjes met de knolselder, de champignons en de puree.
  7. Beleg met de Wijnendale kaas.
  8. Zet gedurende 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.