De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Granolacups met Alpro Dessert Moments

Ingrediënten

  • 1  vanillestokje
  • 3 eetlepels kokosolie (plus wat extra om in te vetten)
  • 1  rijpe banaan
  • 2  agavesiroop of honing
  • 1⁄2 theelepel gemalen kaneel
  • 1 snufje zout
  • 100 gram havermout of muesli
  • 3 eetlepels amandelpoeder
  • peper en zout
  • 4 x 125 g alpro dessert moments amandel-vanille
  • 250 gram frambozen
  • 30 gram pistachenoten
  • enkele takjes verse munt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet 12 mini-muffinvormpjes in met kokosolie.
  2. Snij het vanillestokje in de lengte in tweeën en schraap er de zaadjes uit. Smelt de kokosolie. Plet de banaan en meng met de agavesiroop, de gemalen kaneel, de vanillezaadjes en het zout. Meng er de havermout of muesli, het amandelpoeder en de gesmolten kokosolie onder.
  3. Vul elk ingevet muffinvormpje met 1 eetlepel havermoutmengsel. Vorm kuipjes van de havermout, zet in de oven en bak 10 à 15 minuten. Laat de granolacups afkoelen voor je ze uit de muffinvormpjes haalt.
  4. Vul de afgekoelde cups met Alpro Dessert Moments Amandel-Vanille en werk af met de frambozen, de gehakte pistachenoten en de verse munt.