De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Gin-toniccake

Ingrediënten

  • 250 gram gezouten boter
  • 325 gram blonde suiker
  • 4  eieren
  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • 75 gram yoghurt
  • sap van 2 limoenen
  • 75 milligrammen gin
  • 150 milligrammen tonic
  • 1 theelepel jeneverbessen, lichtjes geplet
  • 200 gram boter
  • 400 gram bloemsuiker
  • 2 eetlepels melk
  • geraspte schil van 3 limoenen
  • 1  komkommer, in linten gesneden met de dunschiller
  • geraspte schil van 2 limoenen

Instructies

  1. Beboter een ronde cakevorm en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 °C (160 ° als je een hete luchtoven hebt). Mix de boter gedurende vijf minuten met 200 g van de suiker tot een lichte, romige massa. Voeg één voor één de eieren toe en mix intussen goed.
  2. Voeg de bloem toe. Meng de yoghurt met het sap van 1 limoen en 50 ml van de gin. Voeg toe aan het deeg.
  3. Giet het deeg in de cakevorm en bak gedurende ± 45 minuten.
  4. Doe de rest van de suiker met de tonic, de geplette jeneverbessen het sap van 1 limoen in een steelpan. Breng aan de kook en laat 5 minuten inkoken tot een dikke siroop. Laat vijf minuten afkoelen en giet dan door een zeefje in een kom. Voeg de rest van de gin toe en hou apart. Haal de cake uit de oven en laat 5 minuten staan. Prik er dan met een satéprikker overal gaatjes in. Lepel de siroop over de cake. Laat volledig afkoelen in de vorm.
  5. Klop de boter zacht, voeg beetje bij beetje de bloemsuiker toe en blijf kloppen tot alle suiker is opgenomen door de boter. Voeg de melk en de geraspte limoenschil toe. Meng goed. Haal de cake uit de vorm en plaats op een mooie schaal. Bestrijk rondom rond met het glazuur. Werk af met de komkommerlinten en de limoenschil.