De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Gevulde spitskool

Ingrediënten

  • 1  ui
  • 80 gram zwarte olijven
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1  spitskool
  • 500 milliliters tomatenpassata
  • 500 gram gemengd gehakt
  • tijm
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snipper de ui fijn.
  3. Hak de olijven grof.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook.
  5. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de helft van de fijngesneden ui toe. Laat kort stoven.
  6. Maak de bladeren van de spitskool los. Reken 4 bladeren per persoon.
  7. Blancheer ze 2 minuten in het kokende water. Laat uitlekken en dep droog.
  8. Voeg de passata toe aan de gestoofde ui. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
  9. Meng het gehakt met de rest van de ui, de tijm en de grof gehakte olijven. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Snij de spitskoolbladeren in de lengte in twee en verwijder de nerf. Leg de helften dwars op elkaar. Leg in het midden een schep van het gehaktmengsel. Vouw dicht.
  11. Schep de tomatensaus in een ovenschaal en leg de spitskoolpakketjes erop. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.