De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Gevulde portobello’s met geitenkaas en spinazie

Ingrediënten

  • 8  portobello’s
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 3  sjalotten (fijngesneden)
  • 250 gram babyspinazie
  • 2 eetlepels boter
  • panko of paneermeel (1 kopje)
  • 1 teentje knofloof
  • tomatensaus (1 potje, kant-en-klaar)
  • geitenkaas (2 rolletjes)
  • tuinkers (1 bakje)

Instructies

  1. Leg de portobello’s naast elkaar in een ovenschaal, met de steelkant naar boven. Bedruppel met olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Zet 20 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven. Verwijder al het vocht uit de portobello’s en laat ze rusten.
  2. Verhit een beetje olijfolie in een braadpan of wok en roerbak een fijngesneden sjalot glazig. Voeg de babyspinazie toe en blijf roeren totdat deze is geslonken. Breng op smaak met peper en zout, laat uitlekken in een vergiet.
  3. Smelt de boter in een steelpannetje en roerbak hierin de rest van de sjalotten glazig.
  4. Voeg de panko en de knoflook toe. Roerbak alles net niet goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur.
  5. Vul elke portobello met een eetlepel tomatensaus. Verdeel hierover de spinazie. Snij de geitenkaas in dikke plakken en leg deze bovenop de portobello’s.
  6. Verdeel hierover de panko. Zet nog 10 à 15 minuten in de oven.
  7. Werk af met de tuinkers.
  8. Serveer met knapperig stokbrood.