De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Gevulde paprika’s met pesto en gehakt

Ingrediënten

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 1 koffielepel italiaanse kruidenmix
  • 1 koffielepel basilcum
  • 1 koffielepel oregano
  • peper en zout
  • 1  boter (klontje)
  • 200 gram stoof spaghettigroenten
  • 4 eetlepels pesto rosso (barilla)
  • 2  trostomaten (in stukjes gesneden)
  • 2  rode paprika's (gehalveerd en zaadlijsten verwijderd)
  • 100 gram gruyèrekaas (geraspt)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng de Italiaanse kruidenmix, de basilicum en de oregano onder het gehakt. Kruid met peper en zout.
  3. Verhit een klontje boter in een pan en bak het gehakt rul.
  4. Voeg de spaghettigroenten toe. Doe na enkele minuten de pesto en de stukjes tomaat erbij. Laat eventjes op een zacht vuur sudderen.
  5. Vul de paprikahelften met het mengsel en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi met de gruyèrekaas.
  6. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.