De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Geurige champignonsoep

Ingrediënten

  • 2  uien (fijngesneden)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • rozemarijn (1 takje)
  • tijm (1 takje)
  • salie (enkele blaadjes)
  • prei (2 stengels, enkel het wit)
  • 2 teentjes knofloof (fijngesneden)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 750 gram gemengde champignons (naar keuze, gekuist en fijngesneden)
  • 2 deciliters room
  • peper en zout
  • 2  lente-uitjes

Instructies

  1. Fruit de uien glazig in de helft van de olijfolie en boter. Voeg de fijngesneden rozemarijn, tijm en salie toe.
  2. Bak hierin de fijngesneden prei tot ze glazig is en voeg de knoflook toe. Roer, laat even meebakken en overgiet met de kippenbouillon. Breng aan de kook.
  3. Verhit in een braadpan de rest van de olijfolie en de boter. Bak hierin champignons tot ze mooi goudbruin zijn.
  4. Hou een paar plakjes apart, voeg de rest toe aan de soep. Laat nog 20 minuten pruttelen en voeg de room toe.
  5. Mix de soep glad en breng op smaak met peper en zout.
  6. Werk af met de lente-uitjes en de champignons.