De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Gestoofde zeeduivel met worteltjes

Ingrediënten

  • 800 gram zeeduivel (lotte) in 1 stuk (of 2 kleine gekweekte zeeduiveltjes)
  • 1 bosje loofworteltjes
  • 1  ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 centiliters kippenbouillon
  • 1  takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 nootjes boter
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 snufje peper en zout

Instructies

  1. Schil de worteltjes met een dunschiller en snijd ze in grove stukken.
  2. Zet een gietijzeren stoofpan op het vuur en laat er een scheutje olijfolie in warm worden. Voeg dan een klontje boter toe.
  3. Laat het ingepeperde en gezouten stuk zeeduivel langs alle kanten vlug aankleuren in de pot. Haal de vis uit de pan.
  4. Doe de worteltjes, de fijngehakte ui en de knoflook in de pot. Laat 5 minuten bakken op zacht vuur.
  5. Giet de bouillon bij de wortelen. Voeg tijm en laurier toe en laat 10 minuten koken zonder deksel.
  6. Leg de zeeduivel op de groenten en zet het deksel op de pot. Laat 15 minuten zacht garen.
  7. Schep de vis uit de pot en leg op een warme serveerschotel. Leg er de worteltjes bij. Zet even weg in een lauwe oven op 80 °C.
  8. Laat de saus wat inkoken. Haal dan de pot van het vuur en laat er, al schuddend met de pan, een klontje boter in uitsmelten
  9. Giet de saus over de vis en de groenten. Werk af met de vers gehakte peterselie.
  10. Tip: Serveer met gekookte nieuwe aardappelen. Of met een lekkere aardappelpuree.