De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Gestoofd witloof

Ingrediënten

  • 8  stronkjes witloof uit volle grond
  • 1  stevige klont boter
  • zeezout

Instructies

  1. Verwijder de eventueel beschadigde buitenste blaadjes van het witloof. De harde kern wegsnijden hoeft bij deze kwaliteit van witloof niet.
  2. Laat een klont boter smelten in een stoofpot met dikke bodem.
  3. Leg de stronken naast elkaar in de schuimende boter. Giet een klein beetje water in de pot, een halve centimeter hoog volstaat. Strooi wat zeezout uit over het witloof.
  4. Doe het deksel op de pot en laat het witloof 20 minuten stoven op een zacht vuurtje.
  5. Draai het witloof om. Doe het deksel terug op de pot en laat nog een kwartier zachtjes stoven.
  6. Haal het deksel van de pot en zet het vuur wat hoger. Laat alle vocht bij het witloof verdampen.
  7. Laat het witloof aan de onderzijde een bruin kleurtje krijgen. Draai de stronkjes daarna voorzichtig om en laat hetzelfde gebeuren aan de andere zijde. Serveer.
  8. Tip: gestoofd witloof past zowel bij vis als bij vlees. Ook heerlijk bij gebakken sint-jakobsschelpen.