De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Gesouffleerde omelet met groene asperges en bruschetta

Ingrediënten

  • 1  stokbrood
  • olijfolie + extra
  • 6  eieren
  • 80 milligrammen volle room
  • peper en zout
  • 250 gram groene asperges (met de dunschiller in linten gesneden)
  • 240 gram ricotta
  • 1  kopje geraspte parmezaan
  • groene bladgroenten en/of kruiden (bv. waterkers, babyspinazie, muntblaadjes)
  • 1⁄2  citroen - geraspte schil

Instructies

  1. Snij het stokbrood in plakjes en bedruppel elk plakje met olijfolie. Bak elk plakje stokbrood aan beide kanten kort aan in een hete grillpan.
  2. Splits de eieren. Klop in een grote kom de dooiers met de room, peper en zout tot een smeuïge massa. Klop in een andere kom de eiwitten tot stijve pieken. Meng de eiwitten voorzichtig met de dooiermassa.
  3. Zet twee pannen met antiaanbaklaag op het vuur en verhit een scheutje olijfolie. Bak hierin telkens de helft van de aspergelinten gedurende enkele minuten.
  4. Verdeel het eiermengsel over de twee pannen.
  5. Laat 3 minuten bakken tot de bodems mooi gekaramelliseerd zijn.
  6. Verdeel de ricotta over de twee omeletten en vouw dubbel met de hulp van een spatel (hou de pan een beetje schuin). Breng op smaak met peper, zout, parmezaan en de kruiden.
  7. Werk af met geraspte citroenschil.