De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Geroosterde tortilla’s met salsa, feta en zwarte bonenspread

Ingrediënten

  • 8  kleine tortilla’s
  • 1 blik la morena zwarte bonenspread, 440 g
  • 1 blik mais, 400 g, uitgelekt
  • 1  rode ui, fijngesnipperd
  • 1⁄2  rode peper (zaden verwijderd en fijngehakt)
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel koriander, fijngehakt
  • 1⁄2  limoen, geraspte schil en sap
  • 2  rijpe avocado’s
  • 200 gram feta, verbrokkeld
  • 1 eetlepel bieslook, fijngehakt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de tortilla’s gedurende 8 minuten op een bakplaat.
  2. Warm op een zacht vuur de bonenspread op. Voeg eventueel een beetje water toe.
  3. Meng de mais met de rode ui, de rode peper, de zonnebloemolie en een beetje koriander. Meng met de schil en het sap van de limoen.
  4. Snij de avocado’s in twee en verwijder de pit. Pel de schil eraf. Snij in dunne plakjes.
  5. Besmeer de tortilla’s met de bonenspread. Verdeel de salsa en de feta erover. Bestrooi met de rest van de koriander en bieslook.
  6. Serveer met de stukjes avocado.