De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Geroosterde aubergines met granaatappelpitten en munt

Ingrediënten

  • 3  aubergines
  • 4 eetlepels griekse yoghurt
  • peper en zout
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • olijfolie
  • 1  granaatappel
  • enkele takjes munt

Instructies

  1. Leg de aubergines naast elkaar onder de hete gril in de oven. Draai ze na 20 minuten om en laat nogmaals 20 minuten grillen. De aubergines moeten zwartgeblakerd zijn (enkel zo krijgen ze een fijn rookaroma).
  2. Haal ze uit de oven en snij ze doormidden. Schraap het vruchtvlees uit de aubergines en laat dit goed uitlekken in een vergiet.
  3. Prak het met een vork fijn en laat volledig afkoelen. Meng dan met de Griekse yoghurt en breng op smaak met peper, zout en komijnpoeder.
  4. Schep op een schaal en werk af met een scheut olijfolie, granaatappelpitten en munt.
  5. Eet met brood.