De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Gerookte heilbotsoep

Ingrediënten

  • 7 1⁄2 deciliters melk
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1  laurierblad
  • 250 gram gerookte heilbot
  • 100 gram boter
  • 1  ui, fijngesneden
  • 4  gekookte aardappels (geplet)
  • peper en zout

Instructies

  1. Doe de melk, de steeltjes van de peterselie, het laurierblad en de gerookte heilbot in een pan. Breng zachtjes aan de kook en laat drie minuten pruttelen. Haal van het vuur en laat vijf minuten staan.
  2. Schep de vis uit de pan en hou apart.
  3. Giet de melk door een zeef en vang op in een kom.
  4. Smelt de boter in een andere pan en fruit hierin de uisnippers tot ze mooi transparant zijn. Voeg de melk en de geplette aardappels toe en roer tot je een dikke crème krijgt.
  5. Breek de heilbot in stukjes en voeg toe aan de soep. Laat enkele minuten goed heet worden, maar niet meer koken.
  6. Voeg de fijngesneden peterselieblaadjes toe. Breng op smaak met peper en zout.