De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Gepofte zoete aardappel met pittig gehakt en lente-uitjes

Ingrediënten

  • 4  zoete aardappelen (groot)
  • 500 gram rundergehakt
  • 1  rode ui (fijngesneden )
  • olijfolie
  • 2 teentjes knofloof (fijngesneden )
  • 1 pak taco mix kruiden
  • witte wijn (1 glas)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 4  lente-uitjes (fijngesneden)

Instructies

  1. Wikkel de zoete aardappelen in aluminiumfolie en leg ze 1 uur in een op 200 °C voorverwarmde oven.
  2. Bak ondertussen in een beetje olijfolie het gehakt met de fijngesneden ui. Blijf roeren tot het gehakt mooi bruin is.
  3. Voeg de knoflook, de taco mix kruiden, de tomatenpuree en de wijn toe. Roer goed en laat 5 minuten inkoken.
  4. Haal de zoete aardappelen uit de oven en verwijder de aluminiumfolie. Snij ze overlangs open en vul ze op met het gehaktmengsel. Werk af met de lente-uitjes.