De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Gele erwtensoep met pruimen en spek

Ingrediënten

  • 750 gram spliterwten
  • 1 nootje boter
  • 2  uien (fijngesneden)
  • 4  stengels selder (in blokjes)
  • 3  aardappelen (in blokjes)
  • 250 gram gerookt spek (liefst in één stuk)
  • 2  laurierblaadjes
  • 2  takjes tijm
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 4 liters water
  • 1 pak ontbijtspek
  • 1 pak gedroogde en ontpitte pruimen

Instructies

  1. Spoel de spliterwten in een zeef.
  2. Smelt de boter in een diepe pan en fruit de uien, selder en prei glazig.
  3. Voeg de aardappelen en het spek toe, samen met de laurierblaadjes, de tijm, het zout, de peper en het water. Laat 2 uur pruttelen.
  4. Haal dan het spek uit de soep en hou apart. Snij in stukjes. Verwijder dan ook de tijm en laurier.
  5. Mix de soep glad, breng eventueel opnieuw op smaak met peper en zout.
  6. Voeg het spek terug toe. Werk af met peterselie.
  7. Wikkel elke pruim in een plakje spek en zet vast met een cocktailprikker. Bak 12 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Zet naast de soep op het buffet